сите категории

локација: Дома>Baixin производ>Топена ткаенина

Топена ткаенина

растопена ткаенина

Серија со неткаен материјал од спреј за топење
Карактеристики: Финост на влакната до 1 ~ 5 m, унифициран ефект на филтрирање е многу добар
Примена: високо квалитетна филтрација, топлинска изолација, медицински материјали


Неткаен крпа испрскан со топење

Платното за прскање за топење е главно изработено од полипропилен, а дијаметарот на влакното може да достигне 1 ~ 5 микрони. Овие ултра-ситни влакна со единствена структура на капиларност го зголемуваат бројот и површината на влакната по единица површина, така што крпата за прскање со топење има добро филтрирање, заштитен, изолационен и апсорпција на масло. Може да се користи во воздух, течни филтрациони материјали, материјали за изолација, материјали за апсорпција, материјали за маски, материјали за топлинска изолација, материјали што апсорбираат масло и крпа за бришење и други полиња.

Неткаен процес разнесен со топење: напојување со полимер - екструзија на топење - формирање на влакна - ладење - во мрежа - засилување во крпа.

Опсег на примена

(1) Медицинска и санитарна крпа: оперативна облека, заштитна облека, крпа за дезинфекција, маски, пелени, женски хигиенски салфетки и сл.;

(2) Ткаенина за украсување на домаќинствата: wallидна ткаенина, крпа за на маса, постелнина, покривка, итн .;

(3) Ткаенина за облека: постава, леплива постава, флокулација, поставен памук, разновидна крпа од дното на синтетичка кожа, итн;

(4) Индустриска ткаенина: материјал за филтрирање, изолационен материјал, вреќа за пакување на цемент, геотекстил, крпа за покривање итн.;

(5) Земјоделска ткаенина: крпа за заштита на земјоделски култури, крпа за подигање садници, ткаенина за наводнување, изолација завеса, итн .;

(6) Други: вселенски памук, материјали за топлинска изолација, линолеум, филтер за цигари, кесичка чај, итн.

Стопениот спреј е срцето на хируршките маски и маските N95.

Хируршките маски и маските N95 генерално прифаќаат повеќеслојна структура, скратена како структура на СМС: внатре и надвор, од двете страни има единствен споен слој (S); Во средината е стопениот слој за прскање (M), кој генерално е поделен во еднослоен или повеќеслоен.