сите категории

локација: Дома>За Баиксин>Вработување

Вработување


Продавач за надворешна трговија
Работно место: Шангај
Потребен број: Неколку
Датуми на почеток и крај: 2015-01-12
Плати: по договор
Работно искуство: Секое
Академски барања: колеџ
Работни обврски

1 、Користење на различни независна трговска платформа, имплементација на деловните операции на компанијата, имплементацијата на трговските прописи, развивање на клиентите;

2 、Собира информации за странскиот пазар и информации за индустријата, барајќи потенцијални клиенти, и дека целните информации за клиентите;

3 、Независно одговорен за контактирање со клиенти, подготовка на извештаи, учество во деловни преговори ,Договори, одржување на клиентот;

4 、Учествувал на изложби дома и во странство и развива нови клиенти преку различни канали, за да го прошири обемот на бизнисот;

5 、Известување за работата поврзана со работата и други прашања кои се однесуваат на одговорни нивните претпоставени;

6 、Брзо размислување, течно познавање на англиски јазик, со силни комуникациски и преговарачки вештини.

Квалификации

1 、Терцијарно и високо образование, меѓународната трговија и англискиот главен приоритет;

2 、Познавање на англискиот јазик, усната и писмената комуникација може течно, ќе му даде приоритет на малиот јазик;

3 、Повеќе од две години релевантно работно искуство, запознаено со увозната и извозната трговска експертиза;

4 、Силни деловни комуникациски и преговарачки вештини, постојат изложби, независен развој на клиентите;