сите категории

локација: Дома>Baixin производ>Половни плочи на EVOH / Лист

Половни плочи на EVOH / Лист

Апликации за бариерни филмови EVOH

брендовиEVOH бариера филм апликации
КарактеристичноНадворешна транспарентност, сјај, механичка сила


Филм за бариера EVOH апликации

ЕВОХ бариерен филм е најкористениот материјал со висока бариера


Филмот за бариера EVOH е најшироко користен материјал со висока бариера. Овој тип на филм материјал во прилог на не-испружени тип, постојат двонасочна истегнување, пареа депонирани алуминиум тип, лепило слој тип, двонасочна се протега има отпорни на топлина пакување за стерилни производи.


EVOH бариера својства бариера филм зависи од содржината на етилен, како што се зголемува содржината на етилен во целина, гас бариера својства се намалува, но леснотијата на обработка.

Значајна карактеристика е EVOH бариерниот филм кој има одлични својства на гасна бариера и одлична можност за обработка, покрај транспарентноста, сјајноста, механичката сила, флексибилноста, отпорноста на абење, отпорот на студ и јачината на површината се многу одлични. Во полето на пакување, EVOH бариерен слој изработен од композитен мембрански меѓупроизвод, кој се користи во сите тврди и меки пакувања; за асептично пакување во прехранбената индустрија, вреќи за тенџере и готвење, пакување млечни производи, месо, конзервирани овошни сокови и зачини; непрехранбени производи, пакување за растворувачи, хемикалии, климатизирана структура, обложена со буриња бензин и други електронски компоненти. Во пакувањето храна, пластичниот контејнер EVOH може да ги замени стаклените и металните контејнери, домашните компании за аквакултура извезуваат морска храна со употреба на PE / EVOH / PA / RVOH / PE петслојно ко-екструдирано филмско вакуумско пакување. Забрзување на композитната мембрана EVOH додека студирате во странство EVOH ориентација за истегнување, новите својства на гасна бариера на EVOH филм е три пати поголема од перформансите на постоечкиот нерастегнат EVOH филм. Покрај тоа, EVOH како материјал за бариера може да се обложи и на други материјали за пакување од синтетичка смола, што служи за зајакнување на ефектот на бариерните својства.

Жешки категории