сите категории

локација: Дома>Центар за новости>компанијата Вести

EVOH предност Кратко

Податоци 2020-05-28

EVOH Предности Кратко: EVOH бариерата е најшироко користен материјал. Овој тип на филм материјал во прилог на не-испружени тип, постојат двонасочна истегнување, пареа депонирани алуминиум тип, лепило слој тип, Двонасочна истегнување има отпорни на топлина пакување за стерилни производи. Карактеристики на бариерата на EVOH во зависност од содржината на етилен, како што генерално се зголемува содржината на етилен, својствата на бариерата на гас се намалуваат, но леснотијата на обработка. Значајна карактеристика на EVOH се одличните својства на гасна бариера и одличната обработливост, покрај проѕирноста, сјајноста, механичката сила, флексибилноста, отпорноста на триење, студената отпорност и јачината на површината се многу одлични. Во полето на пакување, EVOH бариерен слој направен од композитен мембрански меѓупроизвод, кој се користи во сите тврди и меки пакувања; за асептично пакување во прехранбената индустрија, вреќи за готвење и готвење, пакување млечни производи, месо, конзервирани овошни сокови и зачини; непрехранбени производи, пакување за растворувачи, пестициди, хемикалии, климатизирана структура, обложена со буриња бензин и други електронски компоненти. Во пакувањето храна, пластичниот сад EVOH може да ги замени стаклените и металните контејнери, домашните компании за аквакултура извезуваат морска храна со употреба на PE / EVOH / PA / RVOH / PE петслојно ко-екструдирано филмско вакуумско пакување. Забрзување на композитната мембрана EVOH додека студирате во странство EVOH ориентација за истегнување, новите својства на гасна бариера на EVOH филм е три пати поголема од перформансите на постоечкиот нерастегнат EVOH филм. Покрај тоа, EVOH како материјал за бариера може да се примени и на други материјали за пакување од синтетичка смола, што служи за зајакнување на ефектот на бариерните својства.


Кратко резиме на предностите на EVOH:

Под опкружување со ниска влажност може да обезбеди високи перформанси на бариери

Добар бариерен ефект на хемикалиите, вклучувајќи ги повеќето масти и масла, киселини и растворувачи пестициди.

Висока транспарентност: да се обезбеди функционирање на леснотијата на имплементација

Мириса мирисна, добар вкус

EVOH со различни полимери за да се постигне коекструзија

Жешки категории