сите категории

локација: Дома>Центар за новости>индустрија Вести

Нашите клиенти - група за јавни добра

Податоци 2020-06-03

Ушниот канал на кучето обично е покриен со многу влакна од увото. Густите влакна на увото што резултираат со слаба вентилација на ушниот канал, особено ВИП-овите, како што е колапсот на ушните кучиња, ако не секогаш се чисти, тие се склони кон нечистотија, може да предизвикаат сериозни ушни грини, предизвикувајќи воспаление на средното уво. Влакното на ушите не е чисто, ако има вода во внатрешноста или има нечистотија, лесно е до воспаление на ушниот канал, а понекогаш и инфицирани со ушни грини. Повлечете ги влакната од увото е да се осигурате дека ушите на кучето имаат подобра вентилација и спречување на влакната од увото во нечистотија, намалувајќи ја можноста за инфекција кај кучешките ушни грини, исто така може да спречи туѓо тело во ушниот канал. Нормален ушен канал треба да биде чист, без мирис, без нечистотија беше, беше розова. Во нормални околности, потребни ни се почести кучиња кои ги влечат влакната од увото Ши Цу, Пудлица, Бичон.


Чекори за повлекување на влакната од увото:

Подготвени алатки. Тие вклучуваат: хемостат во прав за уши, раствор за чистење уши, памук

Уво во прав посеан во увото, малку масажа можете да ги користите прстите на очигледни уво отстранување на влакна, а потоа хемостат за да се повлече косата на увото чиста.

Чисти уво коса влечење, потребата да се исчисти увото со памук натопена течност, внатрешното уво повеќе од остатокот од прав за чистење на ушите на кучето може да Fenfen многу чисти пријатели.

Обично грижата за ушите на кучето една недела обично 1 или 2 пати е многу добра. Исто така, да се потсетиме на сопствениците, кучето влечење влакна од увото кога ние мора да бидеме внимателни, кучето внатре во увото 'рскавица многу, верувајте дека може да му наштети на кучето клип, па нека кучето произведе психолошки страв е потешко следниот пат да се оперира.